Skip to content

German Brass

Az együttes 1974-ben alakult. 1983-ig rézfúvós kvintettként működött. Enrique Crespo javaslatára, a “Bach 300″ című CD felvételére az együttes 10 tagú lett és ekkor kapta a jelenlegi nevét is. Az együttes tagjai Németország vezető szimfonikus zenekarainak kiemelkedő rézfúvós szólistái.

Koncertjeik utánozhatatlan konferansziéja az együttes tagja, Klaus Wallendorf. Szellemes átkötő szövegeivel a Berlini Filharmonikusok kürtművésze humorosan halad végig a programon és lelkesíti a közönséget. A koncerteken és a CD-ken a tagok nem ismernek határokat. Ugyanolyan lazán adják elő a különböző népek zenéit, ahogy elképesztő könnyedséggel váltanak a különböző zenei stílusok között. Klasszikus, jazz és az aktuális kor zenéinek briliáns keverékével lenyűgöző utazásra vezetik a hallgatókat a zene világában.

A German Brass hatalmas repertoárja a klasszikus remekművektől a barokktól a modern időkig terjed, olyan zenei nagyságok, mint például Frank Sinatra, Glenn Miller és Ray Charles lélegzetelállító hangszereléseitől egészen a mozis kasszasikerek lenyűgöző zenei képeiig, mint pl. a „Karib-tenger kalózai”.

Az együttes tagjai 2023-ban:
Matthias Höfs, Uwe Köller, Werner Heckmann, Christoph Baerwind – trombita
Wolfgang Gaag, Klaus Wallendorf – kürt
Alexander Erbrich-Crawford, Uwe Füssel, Fritz Winter – harsona
Stefan Ambrosius – tuba
Herbert Wachter – ütőhangszerek